КИЦ дейности

Приключи конкурса за есе и рисунка по повод 3 март

Приключи конкурса за есе и рисунка който обяви КИЦ „Босилеград“ по случай Националния празник на Република България 3 март.

От пристигналите творби от Основното училище в Босилеград, I награда за есе на тема „Подражаваме ли днес героите за свобода бе дадена на Мартин Миленов от VI клас, II награда за есе на Дариян Стоименов от VII клас и  III-та награда за есе на Ива Александров от VIII клас .

За рисунка бе доделена само  I награда на Милица Бойков от VI клас.

От Гимназията бе доделена I награда на Милян Цеков, ученик от III гимназиален клас и на Ясмина Митов също  от III гимназиален клас за есе на тема Свободата и робството вътре в нас“.

Наградените ученици получиха грамоти и ученически раници с български книги по история и българска литература.

Иван Николов

Иван Николов е роден 1959г. в с. Ресен, Босилеградско. Изявен поет, писател и общественик. Председател на българският Културно-информационен център в Босилеград. Главен и отговорен редактор на списание “Бюлетин”. Автор на четири стихосбирки и на книгата “Българите в Югославия – последните Версайски заточеници”. Написал е няколко стотин статии за проблемите на българите в Сърбия. Носител на четири награди за поезия и литература, обществена дейност и за принос за опазване на националната идентичност и спазване на правата и интересите на българите в Сърбия. Член кореспондент на Българската академия на науките и изкуствата, член е на Македонският научен институт и на Световният парламент на българите. Носител на наградата „Европейски гражданин за 2016“
Back to top button
>