КИЦ дейности

Коледен спектакъл „Библейска приказка“ в Босилеград

На 21 декември от 12.30 часа в училищния ресторант на основното училище „Г. Димитров“, КИЦ „Босилеград“ и отдел „Култура“ при Столична община организираха коледен спектакъл „Библейска приказка“ който изпълниха артистите Илиян Стоилов и Анета Танева от Общински Културен институт – Дом на културата „Красно село“.

За събитието специално дойде Н. Пр. посланик на Република България в Белград Петко Дойков

Дядо Коледа раздаде 270 коледни пакетчета на децата от детската градинка и Основното училище. Мероприятието първоначално бе планирано за около 150 деца и бяха осигурени 150 коледни пакетчета по Програмата на Министерството на външните работи за подкрепа на български общности в Албания, Сърбия, Косово, Украйна, Молдова и Македония и Посолството на Република България в Белград.

Поради огромния интерес се наложи спешно да бъдат закупени още коледни пакетчета които на място осигури посланика на Република България г-н Петко Дойков. 

КИЦ „Босилеград“ и посланик Дойков изразяват специална благодарност на собствениците на СЗТР „ДАРИО“ и „СЛАДКА КЪЩА“ от Босилеград които почти за броени минути успяха да се организират и да подготвят недостигащите 120 коледни пакетчета.

Също така от КИЦ-а изразяват благодарност на директорката на Основното училище „Г. Димитров“ г-жа Снежана Апостолова която предостави училищния ресторант на разположение на децата, както и на учителите г-жа Милена Миленова, Бойчо Димитров и Любиша Пенев, Мирослав Пеневич от ГЛАС ПРЕСС и секретарят на Посолството Димитър Василев които в критичния момент се включиха в организацията и успяха да се справят с положението.

Откакто КИЦ „Босилеград“ организира коледни програми тази година са отбелязани рекорден брой участници. Най-голямото удовлетворение от добре свършената работа са усмивките и радостта на децата. 

ГЛАС ПРЕСС

Back to top button
>