Новини

Хуманитарна акция за възрастни и социално слаби семейства

Неправителствените организации Културно-информационен център на българското малцинство „Босилеград“ и Дружеството за Българо-германско приятелство Дармщат от Германия което осигури необходимите средства, проведоха хуманитарна акция като раздадоха 20 пакета с хранителни продукти от първа необходимост (брашно, сол, олио, ориз, захар, макарони и прах за пране) на социално застрашени и бедстващи възрастни и самотни хора и на многодетни семейства в Босилеградските села Бистър, Бранковци, Ресен, Извор, Зли дол, Ярешник, Горно и Долно Тлъмино и Гложйе.

IMG 0165 MediumСоциалното положение на хората в Босилеградските села е излючително тежко. Най-застрашени са безпомощните възрастни и самотни хора които живеят в отдалечените села под нечовешки условия и са без приходи. Дори и когато имат някакви приходи са отдалечени от магазините и не могат да се придвижат по трудно проходимите пътища.

От един месец насам Центърът за социална работа в Босилеград не работи пълноценно поради провеждане на следствени действия от страна на полицията и прокуратурата за злоупотреби със средствата за социални помощи.

 

Подобни новини

Back to top button
>