Без категория

Столична община представи Коледна програма за Босилеградските деца

150 деца от І до ІV клас и  предучилищната група от детската градинка „Детска радост“ в Ученическият стол на Основното училище „Георги Димитров“, със затаен дъх проследиха моноспектакъла, „Звездите на цирка” който изпълни  актрисата Симона Нанкова.

Дядо Коледа раздаде коледни пакетчета на дошлите за празника деца.

Коледната програма тази година мина безпроблемно благодарение на сътрудничеството между Столична община, Посолството на Р България в Белград, КИЦ „Босилеград“, Основното училище и Детската градина.

Приятната изненада бе, че изостанаха обичайните неприятности на границата, което показва, че подобни културни прояви могат да се провеждат и по нормалният начин.

 

Иван Николов

Иван Николов е роден 1959г. в с. Ресен, Босилеградско. Изявен поет, писател и общественик. Председател на българският Културно-информационен център в Босилеград. Главен и отговорен редактор на списание “Бюлетин”. Автор на четири стихосбирки и на книгата “Българите в Югославия – последните Версайски заточеници”. Написал е няколко стотин статии за проблемите на българите в Сърбия. Носител на четири награди за поезия и литература, обществена дейност и за принос за опазване на националната идентичност и спазване на правата и интересите на българите в Сърбия. Член кореспондент на Българската академия на науките и изкуствата, член е на Македонският научен институт и на Световният парламент на българите. Носител на наградата „Европейски гражданин за 2016“

Подобни новини

Back to top button
>