Без категория

Стефан Иванов представи романа „Песента на славея” в Босилеград

На 12 май вечерта, КИЦ „Босилеград” и Сдружение „ГЛАС“ бяха домакини на представянето на романа на Стефан Иванов „Песента на Славея”.

Авторът представи сюжета на романа пред Босилеградската публика, предимно ученици от гимназията и учители.

Самият роман проследява съдбите на няколко души в комунистическа България през 1984г. и по време на възрожденския процес, сложните човешки взаимотношения и вечната борба за доминация на доброто и злото във всеки един от нас.

Романът вече живее собствен живот, претърпял е четири издания и е преведен и на албански език.

Стефан Иванов е учител по история, политик, журналист и човек съпричастен към съдбата на българите в Западните  покрайнини, където неведнъж е идвал. Познаваме го и като един от колумнистите на портал „ГЛАСПРЕСС”. Често се изявява с коментари и мнения по актуални и обществено значими теми.

 

 

Иван Николов

Иван Николов е роден 1959г. в с. Ресен, Босилеградско. Изявен поет, писател и общественик. Председател на българският Културно-информационен център в Босилеград. Главен и отговорен редактор на списание “Бюлетин”. Автор на четири стихосбирки и на книгата “Българите в Югославия – последните Версайски заточеници”. Написал е няколко стотин статии за проблемите на българите в Сърбия. Носител на четири награди за поезия и литература, обществена дейност и за принос за опазване на националната идентичност и спазване на правата и интересите на българите в Сърбия. Член кореспондент на Българската академия на науките и изкуствата, член е на Македонският научен институт и на Световният парламент на българите. Носител на наградата „Европейски гражданин за 2016“

Подобни новини

Back to top button
>