КИЦ Босилеград

Представен албума „Изследовател с обектив – Йордан Захариев“

На 30 март във Възрожденското училище в Кюстендил бе представен албума „Изследовател с обектив Йордан Захариев“. Издатели на албума са Община Кюстендил и Регионален исторически музей – Кюстендил, а съставители д-р Ангел Джонев и Любомир Желязков. Албумът съдържа 709 снимки заснети от 1906 до към 1960 и завещани още приживе на Кюстендилският музей. Снимките представляват богато фотографско свидетелство за географията, етнографията, архитектурата и всекидневния живот в Кюстендилско Крайще, Кюстендилската котловина и селата  Каменица, Чипровци и Пиянец в първата половина на миналия век.

Албумът представиха директора на музея в Кюстендил Валентин Дебочички и Ангел Джонев. Присъстваха кметът на града Петър Паунов, учители и ученици на гимназиите от Кюстендил, граждани и журналисти. От Босилеград дойдоха само представители на Културно-информационен център „Босилеград“ и на сдружение „ГЛАС“. Липсваха официалните представители на Босилеград.

Предстои представянето на албума в родния му град в рамките на целогодишното отбелязването на 140 години от раждането на един от най-известните босилеградски учени.