Новини

Поклонение пред паметника на Апостола в Босилеград

snimka 1Културно-информационния център в Босилеград заедно с Общобългарски комитет и фондация „Васил Левски“, община Босилеград и редица други български организации, държавни институции и граждани през 2005г. повдигнаха паметник на Левски в Босилеград.

Образът на Апостола задължава гражданите на Босилеград, българите в Р Сърбия и официалните представители на България редовно да отдават почит по повод гибелта му с полагане на венци и цветя и изнасяне на съответна програма пред неговия паметник в Босилеград.

Днес, повече от всякога е нужно да се учим от безсмъртното дело на Апостола за да преодолеем разделението, омразата и завистта която ни разделя и да утвърждаваме националното самочувствие на българското малцинство в Западните покрайнини. Нека по повод 140 години от смъртта му, отново да му отдадем дължимата почит и да си припомним делото и безсмъртните мисли на Апостола.

С тази цел Ви каним на 19. февруари (вторник) 2013 г., в 11,00 часа местно (12,00 часа българско) време с гостите от България и гражданите на Босилеград, заедно да положим венци и цветя пред паметника на Левски в Босилеград.

Подобни новини

Back to top button
>