Без категория

 „Марек Юнион Ивкони“ посети „Детска олимпийска ваканция Босилеград 2018г.“

Днес oбилните валежи провалиха планираните спортни занимания на открито в рамките на проекта „Детска олимпийска ваканция Босилеград 2018“. Въпреки това, треньорите на Дупнишкия волейболен клуб „Марек Юнион Ивкони“ Любомир Георгиев и Радослав Асенов и младите волейболистки Габриела Николова, Анна Дамянова и  Снежина Янкова  си спазиха обещанието и посетиха Олимпийски клуб и КИЦ „Босилеград“.

В салона на КИЦ-а те се срещнаха с педагогическият ръководител Желко Насев и най-ревностните малки представители на Олимпийски клуб Босилеград, както и с председателя на КИЦ „Босилеград“ Иван Николов който накратко ги запозна с дейността и на двете организации и с проекта „Детска олимпийска ваканция – Босилеград 2018“.

След това участниците във ваканцията задаваха въпроси на гостите. От заснетият материал, децата ще направят първата си емисия „5 минути олимпизъм“ която ще бъде качена на фейсбук страницата „Олимпийска ваканция“.

Въпреки дъждовното време, гостите от Дупница разгледаха Босилеград, посетиха черквата „Св. Троица“ в с. Извор и паметника на Левски в Босилеград.

Иван Николов и Желко Насев изразиха благодарност към спортните деятели на „Марек Юнион Ивкони“ за вниманието и моралната подкрепа за децата на Босилеград.

„Марек Юнион Ивкони“ е четирикратен шампион на България по волейбол. Основан е в Дупница,през 1996 г.,под името “Атлетик“. Под председателството на Ивайло Константинов – президент на транспортно-туристически консорциум „Юнион-Ивкони“ отборът извоюва място в елитната група. В него играят известни волейболисти като Петър Узунов, Мартин Стоев, Людмил Найденов, Найден Найденов, Ивайло Гаврилов, Цветан Соколов. Клубът дава национални състезатели във всички възрастови групи.През 2012 година става шампион на България за 1-ви път, а на следващата година прави златен дубъл, печелейки титлата и Купата на България.

Иван Николов

Иван Николов е роден 1959г. в с. Ресен, Босилеградско. Изявен поет, писател и общественик. Председател на българският Културно-информационен център в Босилеград. Главен и отговорен редактор на списание “Бюлетин”. Автор на четири стихосбирки и на книгата “Българите в Югославия – последните Версайски заточеници”. Написал е няколко стотин статии за проблемите на българите в Сърбия. Носител на четири награди за поезия и литература, обществена дейност и за принос за опазване на националната идентичност и спазване на правата и интересите на българите в Сърбия. Член кореспондент на Българската академия на науките и изкуствата, член е на Македонският научен институт и на Световният парламент на българите. Носител на наградата „Европейски гражданин за 2016“

Подобни новини

Back to top button
>