Без категория

Летна почивка Равда 2022

На 11 август сутринта от Босилеград за Равда тръгна автобус с 53 деца, младежи и ръководители които ще имат възможност да се радват на 10-дневна летна почивка на българското черноморие.

Повече от две десетилетия почивката се организира от КИЦ „Босилеград” и Национален център за ученически отдих туризъм и спорт. Финансира се от Народното събрание на Република България което всяка година осигурява средства за 10-дневна летна почивка за 50 деца от Босилеград и Цариброд и 40 от Звонци с ръководителите на групата.

Народното събрание осигурява храната и нощувките, а превоза и застраховката е за сметка на участниците.

Иван Николов

Иван Николов е роден 1959г. в с. Ресен, Босилеградско. Изявен поет, писател и общественик. Председател на българският Културно-информационен център в Босилеград. Главен и отговорен редактор на списание “Бюлетин”. Автор на четири стихосбирки и на книгата “Българите в Югославия – последните Версайски заточеници”. Написал е няколко стотин статии за проблемите на българите в Сърбия. Носител на четири награди за поезия и литература, обществена дейност и за принос за опазване на националната идентичност и спазване на правата и интересите на българите в Сърбия. Член кореспондент на Българската академия на науките и изкуствата, член е на Македонският научен институт и на Световният парламент на българите. Носител на наградата „Европейски гражданин за 2016“

Подобни новини

Back to top button
>