КИЦ дейности по години

Културни мероприятия на КИЦ “Босилеград” през 2007 г.

05. 01. КИЦ “Босилеград” и Театрална агенция “България” провеждат втора коледна програма за децата на Босилеград и раздават коледни подаръци.

02 –04. 02. Представители на КИЦ “Босилеград” гостуват на СОУ “Гео Милев” в Раднево.

09. 02. КИЦ “Босилеград” организира митинг пред паметника на Левски в Босилеград в знак на подкрепа на осъдените на смърт български медици в Либия.

19. 02. Проведен възпоменателен митинг пред паметника на Левски в Босилеград по повод 134 години от гибелта на Апостола. Присъстват представители от ДАБЧ, ДСБ общините София, Пловдив Благоевград и Перник.

19. 02. Пловдивската организация на ВМРО и “Дарик” радио дариха 2000 тома книги на КИЦ “Босилеград”.

03. 03. КИЦ “Босилеград” и Столична община изнасят културна програма по повод Деня на освобождението на България. Участва оркестър “Бистрица”.

15. 05. КИЦ “Босилеград” и Димитър Димитров Треперски възстановяват паметника на Стою Яначков Попов в село Долна Любата – убит от четниците на Коста Йованович Печанац през 1917г. Изнесена е панихида заедно с Национално движение “Западни покрайнини”, ВМРО от София и перник и ДСБ.

24. 05. КИЦ “Босилеград”, Национално движение “Западни покрайнини” и  ученици от основното училище в Босилеград отбелязват Деня на българската култура и на славянската писменост в Изворската черква.

24. 05. КИЦ “Босилеград” и Общински съвет Несебър по повод Деня на българската и на славянската писменост изпълняват театралната постановка “Вражалец от Стефан костов в постановка на Димитър Еленов.

01. 06. КИЦ “Босилеград”, Столична община София и Националната гимназия за древни езици и култури “Св. Константин Философ” изнасят рецитал по повод гибелта на Ботев.

30. 06. КИЦ “Босилеград” и Фолклорен ансамбъл “Банкя” от град Банкя изнасят фолклорен концерт в Културния център.

03-10. 07. КИЦ “Босилеград”, община Дупница и водещия на предаването “Сите българи заедно” Никола Григоров провеждат подготвителен курс по български език и литература за кандидат-студентите от Босилеград.

17. 07. КИЦ “Босилеград” и ДАБЧ отбелязват раждането на Апостола с полагане на цветя пред паметника му в Босилеград и изнасят лекция в КИЦ-а.

20-30. 07. КИЦ “Босилеград” и Народното събрание на Република България провеждат 10-дневна летна почивка за 50 деца от Босилеград.

04. 08. Представители на КИЦ присътват на промоция на книги на Македонския научен институт – филиал в Благоевград в Дупница.

28-30. 09. КИЦ “Босилеград” и българската неправителствена организация “Заедно за децата” провеждат съвместна любителска театрална работилница в Босилеград.

10. 10. КИЦ “Босилеград” отбелязва 10 години от учредяването си в присъствието на многобройни гости от България. Гостува ансамбъл “Българе”.

Предишна страница 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Следваща страница
Back to top button
>