КИЦ дейности по години

Културни мероприятия и събития в КИЦ в Босилеград през 2006 г.

24. 01. Представители на КИЦ Босилеград гостуват на представянето на книгата “Българите от Западните покрайнини (1919-1973)”, “Балканският комитет в Лондон (1903-1941)”, “Цар Борис ІІІ в британската дипломатическа  кореспонденция (1919-1941)” в изложбена зала “Архиви” в организация на Главното управление на архивите при Министерския съвет и Национален дарителен фонд “13 века България”. Проведена среща с екс-премиера на България Симеон Сакскобурготски.

27. 01. В Помещенията на КИЦ Босилеград се проведе еднодневен семинар на тема “Овощарството и европейската практика” в рамките на съвместния проект “Крачка към Европа” организиран съвместно с НПО АБЦ център от Враня и участие на проф. д-р. Димитър Домозетово т Кюстендил.

27. 01. Представители на КИЦ Босилеград участват в кръгла маса на тема “Медиите и НПО в процеса на европейските интеграции” в хотел “Дукат” в Босилеград.

19. 02. КИЦ Босилеград и ВМРО от Пловдив полагат цветя пред паметника на Левски в Босилеград. В помещенията на КИЦ Босилеград ВМРО Пловдив представи книгата “ВМРО – Силата на българския дух”.

03. 03. По повод Националния празник на България 3 март, КИЦ Босилеград и отдел “Култура” при Столична община организират мероприятие в салона на КИЦ с народните певици Снежана Борисова, Кумка Желязкова и акордеониста Еремиев и известната българска актриса и поетеса Божидара Цекова.

08. 03. Фенклуб Левски в Босилеград участва със свои фенове на мача Удине – Левски в Италия.

16. 03. Фенклуб Левски от Босилеград участва със свои фенове на мача Левски-Удине в София.

04. 04. КИЦ Босилеград участва на информативен семинар за малцинствените езици под патронажа на Министерството за човешките и малцинствени права на Сърбия и ЕС в Палатата на федерацията в Белград.

26. 04. КИЦ Босилеград организира кръгла маса на тема “Форум за културните права на младите”.

02. 05. КИЦ Босилеград организира беседа по повод 130 години от Априлското възстание с участие на проф. Пламен Митев  зам. декан на Историческия факултет в София, Боян Ботев  председател на Общобългарската фондация “Х. Ботев” и родственик на Христо Ботев, и представителите на ДАБЧ Мариана Лечева и Ангел Маринков

01. 05. В Центъра за култура “Стари град” в Белград се провежда обща работна среща организирана от НПО ЦЕДЕУМ и COOPI на която участва и КИЦ Босилеград като партньори по съвместния проект EIDHR III.

14. 05. КИЦ Босилеград участва на семинар във Вранска баня в организация на НПО ОФЕР от Буяновац.

19. 05. По повод 24 май КИЦ Босилеград организира гостуване на детския градски хор при народно читалище “Никола Йонков Вапцаров” от Благоевград. В програмата участват и китаристът Боби Мирчев и двойка за спортни танци от софийския клуб “Гардения” и актрисата Димитрина Ангелова от София.

 05. 05. КИЦ Босилеград участва на земляческата среща “Босилеградска среща – Скопие 2006”.

15. 05. По покана на “Интерлеминд” от Лесковац, КИЦ Босилеград присъства на церемонията по полагането на основите на новата хала за производство на сандвич-панели. Фирмата е приватизирана от българският собственик Валентин Захариев.

24. 05. В организация на КИЦ група ученици от Босилеград посещават Дупница и присъстват на концерта на рок-група “Харизма”.

26. 05. По повод 24 май и 2 юни, Международния ден на детето, КИЦ-а в Босилеград организира програма с участие на детски музикален театър “Пипи” при Народно читалище “Д-р Петър Берон” от София които изнесят мюзикла за деца “Пипи дългото чорапче”.

01. 06. КИЦ Босилеград, Държавната агенция по вероизповеданията, Светия синод на БПЦ и Църковното настоятелство в село Долна Любата откриват възстановената с общи усилия църква “Св. Спас” в село Долна Любата.

01. 06. По повод 2 юни, Денят на гибелта на Ботев, КИЦ и българското посолство в Белград провеждат литературна вечер с участие на академика Антон Дончев, поетът Иван Гранитски и българския посланик в Белград Георги Димитров.

02. 06. В организация на КИЦ осемчлена делегация на СОУ “Гео Милев” от Раднево се намира на тридневно посещение на Босилеград и с. Извор.

28. 06. КИЦ Босилеград и ТЕД група се представиха във Враня с театралната постановка “Един необикновен ден в Босилеград” в рамките на тригодишния проект с НПО COOPI и ЦЕДЕУМ от Белград.

30. 06.-07. 07. Безплатна летна почивка за победителите на ХІІІ Великденски фестивал в турския курот Кушадась.

20-30. 07. КИЦ Босилеград организира летна почивка за 50 души в Черноморското градче Китен.

30. 07.-09. 07. Безплатна летна почивка за 50 деца от Босилеград в Обзор спонсорирана от Народното събрание на Република България.

31. 07.-10. 07. КИЦ организира втора летна почивка за 50 души в Китен.

09. 08. Фенклуб Левски от Босилеград организира посещение на мача Левски-Киево в София.

23. 08. Фенклуб Левски от Босилеград на мача Киево-Левски във Верона, в Италия.

17-19. 09. КИЦ-а в Босилеград с петнайсет босилеградски ученици участва на един от на 40-ти театрален фестивал и 7 БИТЕФ-ПОЛИФОНИЯ в Белград с постановката “Един необикновен ден в Босилеград”.

21. 09. Председателят на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта е на работно посещение на КИЦ-а в Босилеград и предава поздравително писмо от председателя на Народното събрание Георги Пирински.

27. 09. 50 фена от Босилеград, Сурдулица и Враня присъстваха на мача от Шампионската лига Левски-Челси.

07. 10. В организация на фенклуба “Левски” в Босилеград 20 фена от Босилеград отиват на мача България-Холандия в София.

18. 10. Няколко фена на Левски от Босилеград на мача Вердер-Левски в Германия.

31. 10. 20 фена от Босилеград и Сурдулица на мача Левски-Вердер в София.

31. 10. КИЦ Босилеград и Столична община София отбелязват годишнината от учредяването на КИЦ. Участват софийският театър “Провокация” и босилеградските ученици с любителската постановка “Един необикновен ден в Босилеград.

01. 11. КИЦ Босилеград и Национално движение “Западни покрайнини” отбелязват Деня на народните будители в Босилеград. Гостува известния български философ и мислител Ваклуш Толев.

04-06. 11. В организация на КИЦ-а в Босилеград и Гимназията за обучение по чужди езици в Плевен гостуват представители на КИЦ-а и и група от 8 деца от Босилеград на плевенската Гимназия и на плевенските ученици.

08. 11. КИЦ-а в Босилеград и Софийската и Благоевградската организация на ВМРО отбелязват Деня на Западните покрайнини

22. 11. 40 фена от Босилеград, Сурдулица и Враня на мача Левски-Барселона в София.

15. 12. КИЦ-а в Босилеград и Национално движение “Западни покрайнини” направиха представяне на юбилюрния 50 брой на “Бюлетина” на КИЦ.

18. 12. Филиала на КИЦ “Цариброд” в Босилеград се регистрира като самостоятелно гражданско сдружение под името Културно-информационен център на българското малцинство “Босилеград”.

21. 12. Столична община София и КИЦ-а направиха представяне на юбилярния 50-ти брой на “Бюлетина” в зала “Надежда”. Присъстват многобройни представители на софийския културен живот и се четат поздравителни телеграми на председателя на Нардонто събрание, ДАБЧ и кмета на София.

24.12.КИЦ “Босилеград” и Столична община София организират културна програма за най-малките в Босилеград по повод Коледа и  Нова година.

Предишна страница 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Следваща страница
Back to top button
>