КИЦ дейности по години

Културни мероприятия и събития в КИЦ в Босилеград през 2005 г.

06. 01. КИЦ “Босилеград” органиизра Коледен спектакъл за деца с участие на театрална агенция “България”. Разделени над сто коледни пакетчета за деца.

28-29. 01. КИЦ Босилеград на семинар в Пирот в рамките на проекта “Борба срещу ксенофобията, расизма и дискриминацията към етническите малцинства и застрашени групи хора”.

19. 02. Представители на КИЦ Босилеград положиха цветя пред паметника на Левски в София и участваха в церемонията.

04. 03. Общобългарска фондация “Васил Левски” и КИЦ-а в Босилеград след провеждането на дарителска кампания и многобройни усилия в изключително трудна обстановка откриват паметник на Апостола в Босилеград. Присъстват високи държавни представители, политически партии и организации от България и Сърбия.

22. 03. Представители на Европейската набрюдателна мисия  стационирана в Прешево поести КИЦ Босилеград.

23. 03. По повод 1 март в организация на КИЦ Босилеград и дирекция “Култура” към Столична община, театър “Възраждане” два пъти изпълнява детската постановка “Мартенска приказка” в КИЦ и детската градина.

26. 03. В организация на КИЦ Босилеград 60 фена от Босилеград посещават мача България-Швеция в София.

11. 04. В Организация на КИЦ Босилеград и НПО COOPI в салона на КИЦ се провежда изложба на фотографии на тема “Всекидневието на моя роден край” (част от тригодишния проект).

30. 04 – 02. 05. КИЦ-а в Босилеград с помощта на многобройни сътрудници  и спонсори от България провеждат “ХІІ международен детски Великденски фестивал” по чупене на яйца. Участват над 600 деца от балканските държави и няколко стотин гости. Събитието се отразява от многобройни медии в България Сърбия и Македония.

05. В организация на КИЦ Босилеград, НПО COOPI и ЦЕДЕУМ от

Белград, пред босилеградската публика е представено театрално-пантомимично представление “Моето сърце бие силно”.

17. 05. В организация на КИЦ Босилеград и среднообразователно училище “В. Левски” от Карлово, в Голямата зала на Културния център е изпълнена пиесата “Иде Видовден” – театрална постановка по повод 132 годишнина от смъртта на В. Левски..

01. 06. По повод деня на детето, КИЦ Босилеград организира спортен турнир по уличен баскет с участие на 13 ученически отбора.

01. 06. По повод деня на гибелта на Ботев, представители на КИЦ Босилеград полагат цветя пред паметника на Левски в Босилеград.

04. 06. По покана на община Карлово, представители на КИЦ Босилеград гостуват на празника на розата в Карлово.

21-29. 07. Победителите на “ХІІ Великденски фестивал” отиват на почивка в турския курорт Кушадась.

10-20. 08. В организация на КИЦ Босилеград 50 деца от Босилеград на отиват на летна почивка в Обзор спонсорирана от Народното събрание на Република България.

20. 08. Представители на КИЦ Босилеград участват на семинар във Вранска баня по проекта “Фонд за подкрепа на гражданското общество в Сърбия”, финансиран от Европейската комисия.

31. 08. Представители на КИЦ Босилеград взимат участие на среща на НПО от южна Сърбия организирана от представителят на Канцеларията на комисара на ООН за човешки права в  Сърбия в хотел “Белград” в Лесковац.

15. 09. КИЦ Босилеград участва на кръгла маса за националните малцинства в Панчево във Войводина.

16. 09. КИЦ гостува на банатските българи в Иваново, в Банат.

17-18. 09. В хотел “Бреза” във Врънячка баня представители на КИЦ Босилеград участват на работна среща на НПО на Сърбия на тема “Ролята на местната общност и на малцинствените лидери в развитието на мултиетническото сътрудничество”.

17-18. 09. КИЦ в Босилеград заедно с босилеградските гимназистти участва на шестата БИТЕФ ПОЛИФОНИЯ в Белград със самодейна театрална постановка “Един необикновен ден в Босилеград”

30. 09. Отбелязана осмата годишнина от откриването на КИЦ Босилеград. Проведено международно състезание по уличен баскетбол, театрално представление “Феновете” в изпълнение на известните артисти Валентин Танев и Христо Гърбов от Нов драматичен театър “Сълза и смях” от София.

01. 10. В салона на КИЦ Босилеград  открита фотодокументална изложба на природни и културни знаменитости на България на Тодор Янков от Дупница.

01. 10. Проведен концерт на фолклорната певица Поли Паскова в рамките на ознаменуването на 8-та годишнина на КИЦ-а в Босилеград.

03. 10. Представители на КИЦ Босилеград участват на четвъртата “Българиада” във Войводина в с. Бело блато организирана от българските дружества във Войводина

10. 10. Представители на КИЦ Босилеград участват на семинар на тема “Имплементиране на резултатите от мониторинга на Рамковата конвенция за защита на националните малцинства” организирана от министерството за правата на малцинствата и Съвета на Европа в Белград.

21. 10. КИЦ Босилеград и оркестърът “Сите българи заедно” изпълняват народен концерт в Културния дом в Босилеград.

21. 10. В Босилеград проведена научна конференция организирана по повод 120 години от раждането на великия български и босилеградски поет и общественик Емануил Попдимитров с участие на посланика в белград г-н Яни Милчаков, известни имена от СУ, Нов български университет, Института по литература към БАН и др.

01. 11. По повод деня на народните будители КИЦ Босилеград организира литературна вечер с поетесата Нина Заркова.

05. 11. В салона на КИЦ Босилеград проведена възпоменателна вечер за Западните покрайнини с участие на историци от Историческия музейв Кюстендил.

29. 11. КИЦ провежда прес-конференция в “Медиа център” във Враня.

03. 12. КИЦ провежда пресконференция за дейността на КИЦ-а и проблемите на българското малцинство в Западните покрайнини в БТА в София.

Предишна страница 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Следваща страница
Back to top button
>