КИЦ дейности по години

Kултурни мероприятия и събития в КИЦ в Босилеград през 2004 г.

05. 01. КИЦ в Босилеград и Държавната агенция за българите в чужбина провеждат културна програма по повод Коледа с участие на “Ариел театър” от София.

26. 02. Фен клуб “Левски” от Босилеград правят организирано пътуване на мача Ливерпул – Левски в Англия.

03. 03. Проведена тържествена програма по повод Трети март национален празник на България в организация на КИЦ Босилеград и Столична община.

12. 03. Във Враня КИЦ участва в  Трети форум на НПО на Пчински окръг на тема “Югът на Сърбия в стратегията за намаление на бедността”.

12. 03. Проведена вечер на Западните покрайнини в Троян – в организация на Народно читалище “Наука” в Троян, Национален комитет за Западните покрайнини и НКТ “СКАТ”.

09-12. 04. В присъствието на стотици гости и над 500 деца от балканските страни, в организация на КИЦ проведен “ХІ международен детски Великденски фестивал по чупене на яйца”.

04 Проведена Културна програма по повод традиционния

Босилеградски събор Умни петък. Участват фолклорна формация и певческа група от Самоков.

17. 04. Представители на КИЦ участват на семинар организиран от Министерството на външните работи на Република България за българските организации извън България в Банкя край София на който се държат лекции за правене на проекти за средствата од предприсъединителните фондове на ЕС.

05. В КИЦ-а се провежда “Балканска мозайка”- изложба на картини и фолклорни формации от България, Сърбия и Босилеград в съвместна организация на НПО “COOPI”, НПО “МОСТ” и КИЦ Босилеград в рамките на тригодишен проект.

14. 05. Национално движение “Западни покрайнини” и КИЦ в Босилеград провеждат вечер на Западните покрайнини в град Годеч с участие на председателя на Хелзинския комитет в Сърбия г-жа Зденка Тодорова.

13-16. 05. Представители на КИЦ Босилеград участват на семинар организиран за сръбски неправителствени организации в Белград на тема “Намиране на средства и свързване с донаторите”.

15-16. 05. Олимпийския клуб НСА “В. Левски” и КИЦ Босилеград участват с 9 ученици от Босилеград на ХІ ученическо състезание посветено на спомена за Швейцарските учители.

24. 05. КИЦ отбелязва Деня на българската култура и славянската писменост с участие поетеси и писатели от литературен салон “Евгения Марс” в София.

26. 05. Делегация на фен клуб “Левски”- Босилеград присъства на гала спектакъла “Сини върхове” в НДК в София.

31. 05. Делегация на Народното събрание на Р България и Столична библиотека посещават КИЦ-а в Босилеград.

06-08. 07. Представители на КИЦ Босилеград участват в  Национална конференция на НПО в Сърбия за превенция на конфликтите и изграждане на мира в Белград.

05-06. 06. В Рамките на съвместния проект с италианската НПО COOPI “Борба срещу расизма и дискриминация към етнически малцинства и застрашени групи хора”, КИЦ Босилеград и ЦЕДЕУМ от Белград проведоха лекция и работилница за младежи от областта на театралното изкуство.

10-12. 07. Представители на КИЦ Босилеград участват в поредната олимпийска школа, организирана от Олимпийския клуб при НСА “Васил Левски” в Троян.

11-13. 07. Представители на КИЦ участват на семинар по проблемите на гражданското общество организиран от НПО UMCOR на Власина.

23-27. 07. Представители на КИЦ участват на семинар по проблемите на гражданското общество и ролята на НПО в организация на НПО UMCOR на Копаоник.

31. 07. Представители на КИЦ Босилеград посещават Илинденския събор на Попови ливади край Гоце делчев по повод 101 година от Илинденско-преображенското въстание.

02. 08. Представители на КИЦ Босилеград присъстват в Кюстендил на честване на Илинденско-Преображенското въстание.

03-04. 08. КИЦ Босилеград организира двудневна екскурзия за 50 души от Босилеград в Банско.

13-15. 08. Представители на КИЦ Босилеград участват в Шумен на Събора “Мадарски конник”.

16. 09. Фенклуб “Левски”- Босилеград организира 10 фена за посещение на мача Левски – Беверен в София

21. 09. В организация на КИЦ Босилеград, Културния център, община Босилеград, и танцови състави от Козлодуй се отбелязва Традиционния събор Малка Богородица.

24. 09. В организация на КИЦ Босилеград младежи от Босилеград взимат участие и отлично се представят в спортното мероприятие “Децата на България” организирано от община Триадица в София

01. 10. Столична община София и на КИЦ-а в Босилеград отбелязват шестата годишнина на КИЦ-а с богата програма организирана от Столична община София. Програмата изнасят ансамбъл “Искър” оркестъра “Сите българи заедно” с многобройни гости от Сърбия и България.

13. 10. Фенклуб “Левски”- Босилеград организира посещение на мача България – Малта.

28. 10. КИЦ-а в Босилеград провежда акция за чистене града сред босилеградските ученици на основното училище и гимназията.

01. 11. КИЦ Босилеград и земляческо дружество “Памет” от Козлодуй отбелязват Деня на народните будители в Босилеград. Дружеството дарява паметна плоча на Йордан Захариев на община Босилеград която и днес не е поставена.

08. 11. КИЦ Босилеград, водещия на пердаването “Сите българи заедно” и преподаветлят от Пловдивския университет Людмил Спасов тбелязват Деня на Западните покрайнини в Босилеград

20. 11. Фен клуб “Левски” от Босилеград участват на Национална конференция на фенклубовете на Левски в софия.

26. 11. Делегация на КИЦ Босилеград участва на научна конференция за Ньойския диктат във Воения клуб в София.

18. 12. КИЦ Босилеград със седмочленна делегация присъства на откриването на зимния туристически сезон в Банско.

09-12. 12. КИЦ Босилеград участва на семинара “За ново съседство” във Вранска баня.

24. 12. По повод българска Коледа в КИЦ Босилеград гостува известната българска певица Снежана Борисова.

Предишна страница 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Следваща страница
Back to top button
>