КИЦ дейности по години

Културни мероприятия и събития на КИЦ-а в Босилеград през 2002 г.

17. 01. Българо-германското дружество в град Дармщат подарява на КИЦ-а в Босилеград микробус “Мерцедес-Бенц”.

18. 01. По повод Йордановден КИЦ-а в Босилеград участва в организирането по ваденето на кръста от реката. Гостуват представители на Агенцията за българите в чужбина и Богословския факултет от София.

18. 02. Културна програма по повод 129 години от обесването на Левски. Гостува камерен оркестър от София.

03. 03. КИЦ отбелязва 3 март Ден на освобождението на България и 125 годишнината от раждането на Йордан Захариев. Над 120 деца от Козлодуй и Кюстендил правят масов концерт-спектакъл в Голямата зала на Културния дом.

21. 03. Представител на КИЦ-а в Босилеград Радко Стоянчов участва на манифестация “Мис пролет – Кюстендил” и провежда разговор с президента на България Георги Първанов.

08. 04. Съветникът на Европейската наблюдателска мисия Масимилияно Капрари изненадващо посещава Босилеград и разговаря с представители на КИЦ-а в Босилеград за положението на българското малцинство.

17. 04. КИЦ в Босилеград и Столична община София организират концерт-спектакъл на известния български поет Недялко Йорданов.

06 – 07. 05. В организация на КИЦ в Босилеград и със съдействие на Столична община и община Дупница се провежда Деветия детски турнир по чупене на яйца. Участват 205 деца. Концерт-спектакъл с балетния състав “Хигия”, естрадната звезда Роси Рос и актрисата Любов Павлова.

15. 05 С помощта на ФК “Левски” КИЦ “Цариброд” в Босилеград организира група фенове от Босилеград на мача Левски – ЦСКА.

18. 05. КИЦ “Цариброд” в Босилеград и Националната спортна академия организират детски отбор от Босилеград който участва на Деветите състезания посветени на Швейцарските учители.

20. 05. Излиза от печат първото издание на книгата на Иван Николов “Българите в Югославия последните Версайски заточеници”.

20. 05. По повод 24 май Ден на българската култура и на славянската писменост КИЦ и Столична община София организират в Босилеград концерт-спектакъл от български народни песни и танци от всички фолклорни области на България. Мероприятието за първи път се провежда съвместно с Културния център в Босилеград.

22 – 31. 07. В организация на КИЦ в Босилеград, Народното събрание и Националния център за ученически отдих туризъм и спорт 50 деца с ръководителите прекарват десетдневна безплатна почивка в курорта Равда. Над 100 души по същото време почиват по намалени цени.

14. 08. Фенклуб “Левски” от Босилеград организира отиване на мач в София.

22 – 25. 08. КИЦ организира четиридневна екскурзия до Рилския манастир за 22 души.

21. 09. По повод традиционния събор КИЦ и община Дупница организират концерт-спектакъл на открито в училищния двор. Участват: Дупнишкият фолклорен танцов състав с ръководител Войн Войнов, оркестър “Пирин”. Гости: Столична община, община Дупница, Национален фенклуб “Левски” и Агенцията за българите в чужбина.

03. 10. КИЦ в Босилеград отбелязва четири години от откриването си. Иван Николов издава специално съобщение. Програмата се състои от фотодокументална изложба “Богатството и неповторимостта на народното творчество в Кюстендилско”. Прочетени са приветствени телеграми от кметовете на София и Ниш. Културна програма изпълняват дует “Боянски славеи” и известната българска певица Йорданка Христова. 08. 10. Изненадно почива един от най-активните членове на Програмния съвет на КИЦ-а в Босилеград Раде Спасов.

12. 10. КИЦ и БФС организират 50 фена които присъстват на мача България – Хърватия на стадион “Васил Левски”.

24. 10. В зала “Надежда” на Столична библиотека в София се провежда промоция на книгата “Българите в Югославия – последните Версайски заточеници”. Политолога Теодор Дечев представя книгата. Присъстват около 100 души – журналисти, политолози, историци, народни представители, поети и хора на изкуството.

25. 10. Представители на КИЦ Босилеград присъстват на промоция на книгата “Босилеградските преселници в Козлодуй”.

18-19. 10 . Представители на КИЦ-а участват на научна конференция в Дупница на тема “Образованието и информационното общество”. С усилията на ректора на Учителския институт доц. Панов, ръководителите и професорите на института, кмета Асен Пилев, зам.кмета Васил Боцев, г-жа Лозка Ванчева, Валя Богатинова и други, на Учителския институт и техникумите в Дупница са записани 12 студенти и ученици от Босилеград.

01. 11. По повод Деня на народните будители КИЦ в Босилеград и Столична община организират скромно тържество в салона на КИЦ-а. Актрисите Вихра Петранова и Галя Асенова рецитират Вазов и Ботев. Гостува един от най-известните съвременните български поети Георги Константинов.

29. 11. Представител на КИЦ-а присъства на промоция на книгата на кюстендилската поетеса Биляна Попова.

29. 12. КИЦ в Босилеград и Столична община София организира тържествена програма по повод Коледа и Новогодишните празници. Сръбските митнически власти спират 100 новогодишни пакетчета на митницата. Културна програма се провежда в залата на хотела в Босилеград.

Предишна страница 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Следваща страница
Back to top button
>