КИЦ Босилеград

КИЦ „Босилеград“ с нова придобивка

Благодарение на един добродетел, истински българин и родолюбец, който не иска да му се споменава името, КИЦ „Босилеград“ вече има нова придобивка – микробус с 8 места. Като истински християнин той направи това дарение, без никаква показност и суета.

Всичко започна с един мейл с който непознатият човек искаше среща. Когато дойде в КИЦ-а видяхме един млад, приятен и енергичен човек. Вече от първите думи разбрах, че е образован и успешен бизнесмен. Знаеше много неща за КИЦ-а, очевидно беше прочел и проследил цялата ни дейност. След половин час разговор, той просто попита с какво може да помогне.

България тъкмо си беше оттеглила доверието от кмета Владимир Захариев и на КИЦ-а се беше стоварила цялата работа с извозването на пациенти до ВМА, подготовка на документи за удостоверения за български произход, кандидтстване за българско гражданство, кандидадатстудентска кампания, провеждане на разни културни мероприятия, работа по проекти и др.  С огромно притеснение казахме от какво в момента най-много се нуждаем.

След известно време той се обади да ни каже, че е изпълнил договорените ангажименти. Попитахме го как да му благодарим. Каза че не иска да си прави реклама а просто да помогне на сънародниците си. Единственото му желание е КИЦ „Босилеград“ да продължи мисията си да помага на хората от Босилеград. Да знаят, че България няма да ги изостави. Благодарение на него, от ноември миналата година до сега, КИЦ „Босилеград“ извози над 70 души нуждаещи се от специализирана медицинска помощ на ВМА.