КИЦ Босилеград

Кандидат-студентска кампания 2022/2023 по Постановление № 103/1993

В рамките на кандидат-студентската кампания за приемане на студенти, докторанти и специализанти за обучение в български държавни висши училища съгласно Постановление  № 103/1993 на МС, КИЦ „Босилеград” проведе два подготвителни курса по Български език и литература и Българска история. Босилеградските кандидат-студенти в България имаха възможност да опреснят и задълбочат знанията си по български език и българска история. Това беше особено полезно след две години онлайн обучение в пандемична обстановка. За съжаление, не всички поискаха да използват тази възможност.

Освен това, КИЦ „Босилеград” ежедневно беше на разположение на кандидат-студентите с консултации, регистрация, сканиране и прилагане документи онлайн на електронната платформа на Министерството на образованието и науката на Република България.

Квалификационните общообразователни тестове по Български език и литература и Българска история ще се проведат на 4 юли, а специализираните тестове по Биология и Химия за специалностите „Медицина”, „Дентална медицина” и „Фармация” на 5 юли т.г. в Гимназията в Босилеград. Ще присъстват представители на Министерството на образованието и на българските дипломатическо-конзуларните представителства в Република Сърбия.

Подготвителните курсове са част от дейността финансирана по Програмата за подкрепа на българските организации в Албания, Сърбия, Косово, Украйна, Молдова и на граждани на Северна Македония с българско самосъзнание.

КИЦ „Босилеград”