Новини

Кандидатстудентска кампания в Босилеград

Културно-информационния център „Босилеград“ провежда подготвителен кандидат-студентски курс по български език и история за кандидат-студенти които ще кандитастват за 88 места на българските университети отпуснати от Министерството на образованието на Р България по държавна поръчка за българите в Босилеград и Цариброд.

Kurs BG ezikКурсът провеждат преподавателите по български език и литература г-жа Анета Иванова и преподавателят по история г-н Митко Делев – по 50 учебни часа по български език и литература и 50 часа по история. Курсът е с висока посещаемост, посещават го почти целия випуск на Гимназията в Босилеград.

Кандидатите ще подават документите си (заверена диплома, кръщелно свидетелство, копия от докумен за самоличност, молба и заявка по образец и 2 снимки) на 25 юни в помещенията на КИЦ-а пред комисия на Министерството на образованието на Република България и Държавната агенция за българите в чужбина,, а кандидатстудентските изпити ще се проведат на 26 юни в Основното училище „Г. Димитров“.
Очаква се да кандидатства почти целия випуск от Гимназията в Босилеград, но има и кандидати които са завршили средното си образование в Кюстендил, Сурдулица, Враня и Крушевац.

Подобни новини

Back to top button
>