Без категория

Започва втора смяна на „Детска олимпийска ваканция Босилеград 2022г.”

На 12.08.2022 г., петък, от 10,00 часа в местноста Добри дол в Босилеград започва втора смяна от „Детска олимпийска ваканция Босилеград 2022г.”

Това е едно от най-популярните детски събития в Босилеград в което чрез игра и спорт децата усвояват не само основните спортни умения, но и основните правила на културно поведение и общуване между децата.

В продължение на две седмици децата от втората смяна ще се забавляват и обучават по предварително изработена педагогическа програма.

Изпълнители на проекта са КИЦ „Босилеград” и Олимпийски клуб Босилеград.

Детската ваканция се финансира по програмата „Българска помощ за развитие” на Министерство на външните работи на Република България.

Иван Николов

Иван Николов е роден 1959г. в с. Ресен, Босилеградско. Изявен поет, писател и общественик. Председател на българският Културно-информационен център в Босилеград. Главен и отговорен редактор на списание “Бюлетин”. Автор на четири стихосбирки и на книгата “Българите в Югославия – последните Версайски заточеници”. Написал е няколко стотин статии за проблемите на българите в Сърбия. Носител на четири награди за поезия и литература, обществена дейност и за принос за опазване на националната идентичност и спазване на правата и интересите на българите в Сърбия. Член кореспондент на Българската академия на науките и изкуствата, член е на Македонският научен институт и на Световният парламент на българите. Носител на наградата „Европейски гражданин за 2016“

Подобни новини

Back to top button
>