Без категория

Дядо Коледа раздели 100 коледни пакетчета на Босилеградските деца

По повод предстоящите Коледни празници  КИЦ „Босилеград”, с финансовата подкрепа на анонимен дарител от Варна и Генералното консулство на Република България в Република Сърбия по програмата „Помощ за развитие”, днес в салона на КИЦ-а организира акция на която Дядо Коледа раздаде 100 коледни пакетчета на босилеградските деца от предучилищна възраст до ІV клас.

Поради пандемичната обстановка и мерките за защита от Ковид-19, изостана обичайната детска пиеса, но затова пък децата се израдваха на подаръците и Дядо Коледа.

На събитието присъстваха Генералният консул на Република България в Република Сърбия г-н Димитър Цанев, представител на Посолството на Република България в Република Сърбия г-н Антон Миланов, генералният директор на БТА г-н Кирил Вълчев и народен представител г-жа Елисавета Белобрадова от парламентарната група на „Демократична България“.

С това КИЦ „Босилеград” приключи заплануваната културна програма за 2021 година.

Иван Николов

Иван Николов е роден 1959г. в с. Ресен, Босилеградско. Изявен поет, писател и общественик. Председател на българският Културно-информационен център в Босилеград. Главен и отговорен редактор на списание “Бюлетин”. Автор на четири стихосбирки и на книгата “Българите в Югославия – последните Версайски заточеници”. Написал е няколко стотин статии за проблемите на българите в Сърбия. Носител на четири награди за поезия и литература, обществена дейност и за принос за опазване на националната идентичност и спазване на правата и интересите на българите в Сърбия. Член кореспондент на Българската академия на науките и изкуствата, член е на Македонският научен институт и на Световният парламент на българите. Носител на наградата „Европейски гражданин за 2016“

Подобни новини

Back to top button
>